Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Algemeen

Algemeen

Meer dan 30 jaar lang is de laatste zondag van juni het toneel van de jaarlijkse braderie en vrijmarkt, en later dorpsfeest Bosseve Laeftj, op Boshoven geweest. Al die jaren georganiseerd door Voetbalvereniging FC Oda.

Middels dit bericht deelt de organisatie van dit evenement, welke vele succesvolle, maar ook minder succesvolle edities kende, mede dat editie 2018 niet doorgaat op de laatste zondag van juni 2018.

De reden hiervoor is voornamelijk het gebrek aan vrijwilligers die gedurende het hele traject de kar willen en kunnen trekken. Het is onverantwoord een evenement als Bosseve Laeftj met te weinig mensen te organiseren.

Dit beeld is al geruime tijd bekend en de organisatie is blijven zoeken om toch jaarlijks een aantrekkelijk evenement in de benen te zetten. Zo zijn twee jaar geleden sportclubs en verenigingen betrokken bij het evenement, al dan niet met de nodige successen. Deze vernieuwingen hebben er wel toe geleid dat het geen optie is om dit evenement definitief van de kalender te schrappen.

Daarom is de organisatie op zoek gegaan naar een partij die dit evenement samen met FC Oda wilt organiseren. Deze partij is gevonden. Editie 2019 zal georganiseerd worden samen met VV de Brökwagters. Deze Vastelaovundj vereniging is bekend met het organiseren van grootse evenementen en hebben de nodige mensen in huis om te participeren in het organiseren van Bosseve Laeftj. Daarnaast is Bosseve Laeftj voor hun ook een thuiswedstrijd. De eerste gesprekken hebben al plaatsgevonden en als er iets niet ontbreekt is het enthousiasme en de drive om er in 2019 iets moois van te maken en flink uit te pakken.  FC Oda en de Brökwagters zijn dan ook zeer verheugd dat dit bericht wereldkundig gemaakt kan worden. U hoort van ons.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!