Facebook Toestaan Niet toestaan

FC ODA VETERANEN 1

22 mei 2023 12:00

Wat een eindontknoping op de laatste speeldag voor Veteranen 1!!!

Zondag 21 mei was het dan zover een bijzondere finale op de laatste speeldag van het seizoen. FC ODA veteranen 1 stond samen met Maarheeze bovenaan met een gelijk aantal punten, alleen met een achterstand van 5 doelpunten.
Er moest dus gewonnen worden en met maar liefst 6 doelpunten verschil en dan nog met de onzekerheid hoeveel doelpunten Maarheeze op hetzelfde tijdstip zou kunnen gaan maken. Hierop had coach Walter Ancelotti prima geanticipeerd door een spion in de naam van Ruud schonkeren naar de wedstrijd van Maarheeze te sturen.
De voorbereiding om gezamenlijk te vertrekken naar MMC verliep helaas anders dan gepland coach Ancelotti was zelf al direct naar MMC toe gegaan. Enigszins verlaat begonnen we met een gezonde spanning aan de warming up. Coach Ancelotti had een slechte nachtrust gehad ivm opstelling en tactiek van deze dag. Tijdens de wedstrijdbespreking kwam het winnende plan uit de doeken. Een coach vol spanning stuurde zijn manschappen naar buiten met de woorden "iedereen zal vandaag spelen".
De wedstrijd starte voor FC ODA welvarend en maakte direct zijn intenties duidelijk door volop de aanval te spelen en MMC geen kans te geven. MMC daarin tegen gaf ook duidelijk aan niet te willen verliezen en verdedigde zich kranig. Toch was de gele zwarte storm met vanuit de zijkanten opkomende backs Ronnie en Maurice geen houden aan. Het middenveld met Frank, Goof, Freek en Nick konden het spel dicteren en MMC kreeg nauwelijks ruimte en als ze er toch uitkwamen stond daar de rots in branding Dirk om de gaten dicht te lopen. De spitsen Roy, Rob en Eli hadden het lastig met het verdedigende blok van MMC en het duurde nog enige tijd voordat de score werd geopend. Er zat duidelijk wat spanning op het duel. We sloten de eerste helft af met een 4-0 voorsprong en na een korte rust en wat wijze woorden van de coach wisten wat we de 2e helft meer moesten doen; "rustig blijven en meer doelpunten maken!" Met 2 verse wissels Gregor en Jaap in het veld starten we de 2e helft moeizaam en moesten we hard knokken om meer doelpunten te scoren. Met de laatste wissel Ben viel uiteindelijk ook het 9e doelpunt van de wedstrijd. Remco had inmiddels te horen gekregen wat de eindstand bij Maarheeze en na enig rekenwerk kwam hij tot de conclusie; "mannen we zijn KAMPIOEN !!!!" Samen met de trouwe supportersgroepen waar zelfs Giel Schreven geen wedstrijd van heeft gemist ontstond een feestje.
Wat een ontknoping en mooi slot voor de  Veteranen 1 van FC ODA !!

Oad Bosseve werd de 1e bestemming voor de Veteranen om het feestje voort te zetten. Oad Bosseve had zich hier al prima op voorbereid met een soepje en broodje wat een prima bodem was voor de vele drankjes die volgde. Oad Bosseve dank voor jullie bijdrage welke zeer wordt gewaardeerd.
Daarnaast willen we onze sponsoren Pro-Light en Woodapple nogmaals bedanken voor trainingspakken waar we afgelopen half jaar trots in hebben mogen rondlopen.