Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Balletje op Dirk Wiermans

Balletje op Dirk Wiermans

Het “balletje op”is een maandelijks terugkerend item op de website van FC Oda, in deze rubriek willen we mensen die FC Oda een warm hart toedragen kennis laten maken met de personen achter de club. De bedoeling is dat degene die geïnterviewd wordt, daarna “het balletje”op iemand anders speelt. De geïnterviewde wordt dus interviewer, zo willen we 1x per maand iemand van de club in de schijnwerpers zetten, uiteraard hoort daar een mooie foto van de persoon bij.

Deze editie van” het balletje op” laten we onze trainer van de JO13-1 Dirk Wiermans aan het woord.

image0_1.jpeg

Hoe ben je bij FC Oda terecht gekomen?

Onze oudste zoon Clay begon in 2012, hij was toen 4 jaar, met voetballen bij de mini-Fjes

Samen met Hugo Umans stond ik wekelijks langs te kant om te kijken. De groep werd steeds groter en op een dag zijn we naar Eddy Posno gestapt om te vragen of we konden helpen met de training. Dat was niet tegen dovemans oren gezegd want eigenlijk sta ik vanaf die dag wekelijks enkele keren per week op “ut terrein"!

 Waar kennen we je van bij FC Oda?

Door de jaren heen (vanaf 2012) heb ik me bezig gehouden met het trainen en coachen van het team van Clay. Tegenwoordig alweer de JO13-1 (We worden veel te snel oud…..)

Daarnaast ben ik sinds enkele jaren ondersteunend coördinator jeugd JO-08 t/m JO-13. Dit doe ik samen met Abdel Hassi.

Omdat het motto; de beste stuurlui staan aan wal! Niet bepaald bij me past, klank ik graag mee en probeer ik de vrijwilligers die de afgelopen jaren gestart zijn mee te krijgen bij ODA. Er is altijd veel te doen bij zo’n club.

 Wat vind je van FC Oda?

“De trots van Bosseve"

Ondanks een veel te oude accommodatie en heel veel zaken die beslist beter zouden kunnen.

We regelen het altijd met mekaar! Bij al onze teams t/m de JO14-1 staan wekelijks twee tot zelfs vier vaders en of moeders training te geven met veel enthousiasme en steeds beter ondersteund door de club.

Zelfs in deze tijd hebben we afgelopen winterstop weer een extra team JO-08 ingeschreven waar meteen weer 3 vaders klaar staan om te starten en hun kinderen te trainen.

Heb jezelf gevoetbald?

Nooit! Ik heb tot mijn 20ste gehandbald bij HV Rapiditas. Na een blessure ben ik hier gestart als jeugdleider van een damesteam. Daar heb ik voldoende geduld opgedaan, dit komt nog wekelijks van pas……..(no offense ladies)

Wat is je favoriete voetbalclub?

Kan Robert-Jan Barents deze invullen……… (natuurlijk AJAX!)

 Wat is je fijnste herinnering aan FC Oda?

In 2016 gingen we met de de JO09 naar een toernooi in Maasbracht. Er was iets fout gegaan met de inschrijving want ondanks dat we in de competitie 2e klasse speelde waren we hoofdklasse ingedeeld. We verloren alles met 15 tot 20-0 maar kregen op het laatst de mooiste beker.

De fair-play toernooicup voor positieve coaching en enthausiasme.

Hoe zie je de toekomst van FC Oda en wat zou je veranderd willen zien?

De accommodatie is er echt wel eentje! Daar gaat veel vanaf hangen. Daarnaast denk ik dat het onoverkomelijk is dat we in Weert de clubtrots opzij gaan zetten en gaan denken aan het voortbestaan van Weerter voetbal en de ontwikkeling van talent. Dan ontkom je er mijns inziens niet aan om jeugdafdelingen te gaan samenvoegen.

Daarbij kunnen dan op Laar en Moesel eindelijk weer wat huizen gebouwd worden……(GEINTJE NATUURLIJK) Nee, we zullen samen ècht  moeten gaan kijken naar de toekomst!

Wat wil je tot slot nog meegeven?

Hootj uch, en blieeftj gezoond!

 

 Dirk, dank voor je bijdrage aan deze editie, het is aan jou iemand te intervieuwen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!